Buruç Yayınları
İman ve Salih Amel PDF Yazdır e-Posta

iman_ve_salih_amel   Dünyevileşmenin geçer akçe olduğu bir dönemde; müslümanların dünyayı ahiretin tarlası görerek cennete götürecek amelleri işlemeleri, küfür sistemlerini sarsabilir. İslâmî mücadelernin esasını salih iman ve salih amel teşkil eder. İnançta boşluk, amelde gevşeklik müslümanlara zarar verir. Bilali, kitabında imanın muhafazasının salih amelle ilişkisini belirtiyor. Salih amelin sonucunu da cennete götüren yegane yol olduğunu vurguluyor.


(Arka Kapak)

 
Davetçi Eğitimi ve Ahlakı PDF Yazdır e-Posta

davetci_egitimi_ve_ahlaki 

 

      Davaerlerinin; bilgi, birikim, tecrübe ve nasıl bir ahlaka sahip olmaları lazım geldiğini misallerle anlatmıştır. Bazen bir hikaye, bazen bir anı, bazen bir kıssa ile bunları anlatmış. Okuyucuyu sıkmadan ve konunun özünden koparmadan sade anlatmasını becerebilmiştir. Yaşadığımız hayatın ve hayattaki tuzakların mahiyetlerini ve hal çarelerini tatlı bir anlatımla okuyucuya sunmuştur. Hayırlara vesile olması temennisiyle...

 (Arka Kapak)

 
Davet Ahlakı PDF Yazdır e-Posta

davet_ahlakiİhvan-ı Müslimin Teşkilatının yapısını, zaaf ve meziyetlerini iyi bilen Müellif, gördüğü yanlışları Davet Ahlakı'nda sade ve herkesin anladığı bir dille anlatmıştır.

Bunları şöyle tarif ve tasnif etmiştir:
1-Sorunun adı
2-Sorunun tanımı
3-Sorunun belirdiği anlar
4-Sorunun sebepleri
5-Çözüm
(Arka Kapak)

 
Peygamberin Yaşantısından Eğitici Dersler PDF Yazdır e-Posta

peygamberin_hayatindan_egitici_dersler"Allah'a ve âhiret gününü ümid eden ve Allah'ı çokça anan kimseler için, Rasûlullah'da güzel bir örnek vardır." (Ahzab,21) .
Biricik önderimizin yol göstericiliğini ve uyulması gerekenleri tablolar halinde "Peygamberin Yaşantısından Eğitici Dersler" de bulabilirsiniz.
(Arka Kapak)

 
Dua PDF Yazdır e-Posta

dua

 
Kötülükten Sakındırma Yolu PDF Yazdır e-Posta

kotulukten_sakindirma_yoluİslami davette kimi çevreler, küfrü ürkütmemek adına kötülükten sakındırmanın zararlı olacağını öne sürerek, sadece iyilik yapmayı tavsiye ile yetiniyorlar. Kimileri de usul ve adaba riayet etmeden her şeyi her yerde söylemeyi prensip edinmişlerdir. Bilali, "Kötülükten Sakındırma Yolu"nda hangi hallerde nasıl kötülükten sakındırma yapılacağını delilleriyle anlatmakta ve bir davet usulü oluşturmaktadır.

(Arka Kapak)

 
Ka'b Bin Malik ve Tevbe PDF Yazdır e-Posta

kab_bin_malik_ve_tevbeSavaştan geri kalan üç kişinin de tövbelerini kabul etti. Yeryüzü bütün genişliğine rağmen onlara dar gelmiş, vicdanları da kendilerini sıktıkça sıkışmış, böylece Allah (ın azabın) dan yine O'na sığınmaktan başka çare olmadığını anlamışlardı. Sonra (eski hallerine) dönsünler diye, onların tevbelerini de kabul etti. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul eden ve çok merhamet edendir." (Tevbe Suresi, 118)
(Arka Kapak)

 
Batıcı Söylemler ve İslam PDF Yazdır e-Posta

batici_soylemler_ve_islamİslam'ı asli hüvviyetinden saptırıp batılıların kabul edebilecekleri bir forma hapsetmek düşüncesine karşı, Muhammed Kutub Kitabında İslam'la batılı söylem ve ideolojilerin bağdaşmadığını bize sunmaktadır.

Özellikle günümüz laiklik ve diğer fikirlerle İslam arasındaki farklılıkları rahatça kitapta takip edebilirsiniz.
(Arka Kapak)

 
Şeytandan Korunma Yolu PDF Yazdır e-Posta

seytandan_korunma_yoluHerkesin suçunu dışarıda aradığı dünya sistemine ve uluslar arası Siyonist planlarına bağladığı bir ortamda, Abdülhamid Bilali olayın bu tarafını inkar etmeden sebeplerin bundan ibaret olmadını, aslında yenilgimizin nedeninin nefsimizde başladığını, eğer bunu başarabilirsek önce nefsimizi, sonra ailemizi, sonra bulunduğumuz mahalli, sonra ülkeyi sonra da tüm insanlığı kurtarabileceğimizi Şeytandan Korunma Yolu'nda açıklamaktadır.
(Arka Kapak)

 
Arınma Yolu 1 PDF Yazdır e-Posta

arinma_yolu_1Abdulhamid Bilali bu kitabında hedefe giderken Müslüman fertlerin taşıması gereken sıfatlar yanında, onların dinamizmi olan manevi değerleri koruma ve geliştirmeye dikkat çekiyor.

Düşmanların hedef saptırmaya yönelik taktikleri ile zaman ve şartların zorlamaları karşısında ilkelerden ve asıl amaçtan uzaklaşmaya karşı en iyi koruma silahı, ruhi motivasyonda pratiği yönlendirmesidir. Bu çerçeveler dahilinde kitabın bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz
(Arka Kapak)

 
Arınma Yolu 2 PDF Yazdır e-Posta

arinma_yolu_2Şirk ve Zulüm karanlığına karşı direnen, onu aydınlatmaya çalışan muvahhidlerin önüne, zalim ve bağiler engeller koymakta, yeşermekte olan İslam ağacını kurutmaya çalışmaktadırlar. Bilali Arınma Yolu-2'de muvahhidlerin susuzluğunu giderecek kaynakları, sığınacakları kaleleri, küfre ve zulme karşı korunma yollarını göstermektedir. Kitabın, Allah davasını dava edinenlerin iman ve amellerinin korunmasına katkısı olur inancındayız.
(Arka Kapak)

 
Güzel Ahlak PDF Yazdır e-Posta

guzel_ahlakKardeşim!

Allah'a yakarışta bulunmanın en güzel vakti, insanlar uyurken, varlık alemi sessizliğe bürünmüşken ve gece yavaş yavaş perdelerini kaldırmışken Rabbinle başbaşa kaldığın vakittir.

O zaman kalbini feyze hazırlar, Rabbini hatırlarsın. Rabbinin yüceliğini göz önünde canlandırırsın.

O anda ısrarla dua eder ve mağfiret dilemeye çalışırsın.
(Arka Kapak)

 
Görüşlerim PDF Yazdır e-Posta

goruslerim    Yaptığı seyahatler, Fransızca'ya vukufu hasebiyle, okuduğu içtimai eserler ve bunlardan edindiği yeni yeni malumat esasen iyi yetişmiş bulunan Sabahattin Bey'i bir kat daha olgunlaştırmış ve ilmi görüşlerini hayli zenginleştirmişti.

    İşte bu gelişmenin verdiği emniyetle 1901 tarihinde inkılap sahasındaki görüşlerini açıklamak için Mısır'da "Umum Osmanlı Vatandaşlarına" hitabiyle iki beyanname neşretmişti. Bu beyannamelerde din ve ırk farkı gözetmeksizin bütün Osmalıların birleşmesini tavsiye ve bir kongre akdini teklif ediyordu.

    Bu beyannamelerin neşri kendilerini avlamak isteyen ve İstanbul'a dönmelerini temine uğraşan Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa'nın hiç hoşuna gitmemiş ve iğbirarını izhar edici bir tavır takındığından bu mücadele kahramanları Kahire'yi terk ile Paris'e dönmüşlerdir.

   Osmanlı İmparatorluğu'nu korumak ve vatandaşlarının selemetini temin etmek düşüncesinden ayrılmayan Sabahattin Bey aynı kanaati güden Döktor Nihat Reşat ve Fazlı Beylerle Paris'te "Teşebbüs-i Şahsi ve Adem-i Merkeziyet" cemiyetini kurmuş ve bu teşekkülün görüşlerin açıklamak için de "Terakki" gazetesini neşre başlamıştı. 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet ilan edilince Sabahattin Bey dokuz senelik vatan hasretinden sonra memlekette müsait bir muhit bulacağını ümidederek pederinin naaşı ile beraber İstanbul'a dönmüştü...

(Arka Kapak)

 
Dini Doğru Anlamak PDF Yazdır e-Posta

dini_dogru_anlamak    Kur'an, kayıp ümmetin kendisini bulma referansıdır. Vahiy, fıtrat alıcılarına karşılık verir. O'ilahi vaad ile tahriften korunmuştur. Müslüman'ın yol azığı, hayat kaynağı Kur'an'dır. Ve Kur'an'ın yaşama dönük yüzü, peygamberi Sünnet'tir. Kur'an'ı rehber edinenlerin hiç bir zaman yok olmayacakları doğru söz ile haber verilmiştir. Hayırlı ümmetin mensuplarının adı Müslüman, önderleri ise Allah (c.c.)'nün kulu ve Resulü Muhammed'dir.

    'Müslüman' adından başka isimlere ihtiyaç duyanların, Allah Resulü'nden başka önderleri olanların, Kur'an'la birlikte başka dinamiklere başvuranların, Allah (c.c.)'den başkalarını da hoşnut etme gayretinde olanların; kısacası, Allah'tan başkalarına kul olmaya heveslenenlerin, alınlarında kazınmış kimlikleri bile olsa onlar Allah'ın Dini'nin tabileri değillerdir. Neye yönelmiş, neye güvenmiş, neye dayanmışlarsa onun dinine tabi olmuşlardır. Allah'ın Dini üzere olmak ancak dini doğru anlamakla mümkündür. Doğru anlaşılması gereken din, ed-Din olan İslâm'dır.

Elinizdeki kitabın konusu da, dinin doğru anlaşılmasının yol işaretlerine dairdir.

(Arka Kapak)

 
Temel İslâmi Bilgiler PDF Yazdır e-Posta

temel_islami_bilgiler    İnsan ağzından çıkan sözün canlı bir tercümanı ve konuştuğunun fiili bir numunesi olmadıkça, söylediğinin hakiki temsilcisi sayılamaz. Bu kimseye itimad eden de bulunmaz. Ancak bu hallerden kurtulup, içi ile dışı bir olduğu takdirde, sözler parlak, kelimeler cazip olmasa da, halkın imanı ve güveni te'min edilebilir. Zira o zaman kelimeler kuvvetini nağmelerden değil, bizzat hakakatlardan alır.

(Arka Kapak)

 
Kur'an'la İletişim Nasıl Kurulur? PDF Yazdır e-Posta

kuran_ile_iletisim_nasil_kurulur    Kur'an bir hidayet kaynağıdır. Onun rehberliğinde adresimizi nasıl bulabiliriz? Kur'an bir nurdur. Onunla hayatımız nasıl aydınlatabiliriz? Kur'an hayattır. Onunla nasıl yaşarız? O bir hazinedir. Ondan nasıl istifade edebiliriz? Kur'an sevgili bir dosttur. Onunla nasıl iletişim kurmamız gerekir? Kur'an insan için yararlı yemişlerini biteviye veren verimli bir ağaçtır. Bizler onun gölgesinde nasıl bir hayat sürdürebilir, yemişlerini nasıl toplar ve onlarla nasıl beslenebiliriz? Zira onsuz bir hayat düşünülemez.

(Arka Kapak)

 
Fizilali'l-İman PDF Yazdır e-Posta

fizilalil_iman    Allah'ın bizden istemiş olduğu iman, canlı ve faal, gelişen ve etkili, yöneten ve yönlendiren bir imandır. Sahibine fayda veren iman, kalbe ekilip burada gelişen, büyüyen ve aydınlatan imandır. O kendi ziyneti ile kalbi süsler ve onu tamamen sararak doldurur. Kendi nuru ile müminin içini ve dışını aydınlatır. Gölgesi ile kuşatır. Onun için her an güzel ürünler vermeye devam eder...

    Peygamberler, Allah dostları, salih ve sadık müminlerin yaşadığı bu hakiki iman, salih amelleri intaç eder.

    Davranışlarımız, hayatımız ve yaşadığımız vakıa da ancak bununla düzelir. Hareket ve himmet, neşet ve gayet, cehd ve mücahede, cihad ve eğitim güç ve izzet sabet ve yakın... Tüm bunlar muteber bir imandan kaynaklanır...

(Arka Kapak)

 
Gerçek Hayattan Hikmetli Kıssalar PDF Yazdır e-Posta

gercek_hayattan_hikmetli_kissalar    Bazen bir hikâye, onlarca ciltlik öğütlerden daha çok insan üzerinde etkili olur. Bu kitapçıkta onlarca hikayeye yer verdim. Bunlar aracılığıyla sana nasihat etmiş olmayı, yüksek anlamların güzelliğini yerleştirmiş olmayı, bu anlamları hayatın için güzelliklere dönüştürmeni ve hayatın boyunca unutmamanı umuyorum.

(Arka Kapak)

 
Müslüman Gençliğin Hayat Rehberi PDF Yazdır e-Posta

musluman_genclgin_hayat_rehberi   Ey gençler! Gücünü boşa harcamayan, enerjisini boşa tüketmeyen, gençliğini dinamik ve hareketli geçiren, gücünü eyleme ve eğrilmeyen bir kararlılığa dönüştürerek yaşayan gençten daha güzeli var mı?

    Gencin adamlığına yakışır şekilde bir işi, beğeni ve inceliklerini gözeterek yapması ne güzel bir haslettir.

    Ey gençler! Yaşlılar gençliklerini kaybettikleri gün pişmanlık duydular, gençliklerini kaybetmelerine esefle üzüldüler, gözyaşı döktüler. Sizler bu duruma düşmeyin pişmanlık duyacağınız işler yapmayın ve yapmanız gerekenleri ertelemeyin!

(Arka Kapak)

 
Kırk Hadis Tercemesi ve Şerhi PDF Yazdır e-Posta

kirk_hadis_tercemesi_ve_serhi    Mü'minlerin emiri, Ebu Hafs Ömer B. Hattab'dan rivayet edildiğine göre, o şöyle demiştir:

     Rasulullah'ı şöyle buyururken dinledim:

  ''Ameller niyetlere göredir. Herkesin niyet ettiği şey kendisine verilir. Kimin hicreti Allah ve Rasulü için ise onun hicreti Allah ve Rasulü içindir. Kimin hicreti dünyalık elde etmek ise onu elde eder. Kimin hicreti bir kadınla evlenmek ise o da ona kavuşur, onunla nikâhlanır.''

(Arka Kapak)

 
Ramazan Kılavuzu PDF Yazdır e-Posta

ramazan_kilavuzu    Boş, anlamsız işler, aşırı ve bol tüketim, boş konuşmalar, aşırı uyku, hiçbir ulvî amaca hizmet etmeyen arkadaşlıklar vb. insan kalbini Allah'a yönelmekten alıkoyan, Allah'ın buyruklarını yerine etirme noktasında kişinin odaklanmasına izin vermeyen, dikkatini dağıtan ve kalbi karartan etkenlerdir. Bundan dolayı yüce Rabbimiz kalbin bu gibi tehlikelerden korunabilmesi için, oruç gibi yükümlülükler getirmiştir. Oruç, Allah'a ulaşma yolunda insanı sürekli takviye edecektir. Kuşkusuz oruç tutarak insan, nefsinin arzu ve isteklerini dengeli bir şekilde kontrol etmektedir.

(Arka Kapak)

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 Sonraki > Son >>

Sayfa 1 / 2

k_saglam

Yeni Kitabımız Çıktı

egri_agacin_golgesi

Son Eklenenler

YEREL SEÇİM SONRASI ÜLKENİN AHVALİ
(1 Nisan 2024, Pazartesi) Yerel seçim ...
İNSAN KENDİNİ KEŞFEDEBİLİR Mİ?...
(26.01.2024, Cuma) Her kişi, 'önce ke...
MİLLİYETÇİLİK- MUHAFAZAKARLIK- ÜMMETÇİLİK
(Yerellik 'Yerlilik' - Muhafazakarlık -...
EY EHL-İ İSLAM, UYAN!
(06.11.2023, Pazartesi) Ey dünyayı g...
YAĞMUR DUASI
(15 Eylül 2023, Cuma) Yağmur duasına...
AÇMAZI AÇMAK
(25 Ağustos 2023, Cuma) İnsanoğlunun...
AÇILIM - ATILIM
(5 Ağustos 2023, Cumartesi) Sıkışan...
GÜLİSTAN OKUMAYANLARA
(10 Temmuz 2023, Pazartesi) Sadi (Şira...

Kimler Sitede

Şu anda 34 konuk çevrimiçi
Üyeler : 3
İçerik : 636
Web Bağlantıları : 5
İçerik Tıklama Görünümü : 5586813
< ?php if( JRequest::getVar( 'view' ) == 'article' ): ? > < jdoc:include type="modules" name="socialwidget" /> < ?php endif; ? >